Elina ja punainen nenä

HSIHMISET 20161010 Ammattiklovni Rosalii alias Eiina Perttola käy vanhusten palvelutaloissa ja päiväkodeissa. Kuva Jukka Gröndahl HS

Lue Helsingin Sanomien artikkeli Klovni Rosaliista

Klovni Rosalii

…syntyi syksyllä 2015 ystävän lahjoitettua Elinalle viehkeän boheemin uimapuvun -se tuntui aivan kutsuvan klovnia sisälleen. Sitä ennen, vuonna 2014 oli syntynyt prinsessadiiva Dolores, joka esiintyi Klovniduossa Auli & Dolores.

Elinan klovnihistoria on alkanut jo vuonna 2009. Hän rakastui punaiseen nenään ja maailmaan, jonka se avasi. Nenä toi kantajalleen myös koko joukon haasteita ja niihin vastaaminen on ollut yksi Elinan elämän suurimmista seikkailuista! Elina on opiskellut teatteriklovneriaa Dan Söderholmin, Taina Mäki-Ison ja Soile Mäkelän johdolla sekä lisäksi London International School of Performing Arts -koulussa vuosina 2013 ja 2015. Hän on esiintynyt klovnina vuodesta 2014 eri-ikäisille ihmisille ja erilaisille yleisöille.  Elina luo parhaillaan uudenlaista klovnia. Ensimmäisen klovni-kurssin hän piti tammikuussa 2019 ja runsaan kiittävän palautteen sekä inspiroivan ohjaamiskokemuksen innostamana loi Sisäinen klovni -kurssikonseptin. Klovneria merkitsee Elinalle uudella tavalla katsomista, iloista anarkiaa, tragikoomista inhimillisyyttä, yhteyttä sekä jatkuvaa uteliaisuutta.

Kuva: Antti Laitinen

%d bloggaajaa tykkää tästä: