Elina Perttola

– eloisa esiintyjä, inspiroiva innostaja ja kutkuttava klovni!

Kuva: Antti Laitinen

Olen Elina, 42-vuotias yhteisötaiteilija ja teatteriklovni sekä sosionomi.

Teatterin taika, luovuus, leikki ja liike ovat intohimojani ja niiden tuominen arkiympäristöihin kutsumukseni. Klovneria ja tarinankerronta, niin sanoin kuin kehon kielellä, ovat taiteeni ytimessä. Haluan mahdollistaa elämyksiä ja voimaannuttaa ihmisiä. Olen tehnyt taiteellista työtä erilaisten yhteisöjen parissa kymmenen vuotta, joista viimeiset viisi vuotta on painottunut klovneriaan. Olen ohjannut erilaisia ryhmiä, usein erityisiä tarpeita huomioiden, kaksikymmentä vuotta. Olen sitoutunut toteuttamaan taidetta, joka luo merkityksellisyyttä, syventää yhteyttä ja vahvistaa  hyvinvointia.

Katso Elinan CV

Kuva: Antti Laitinen

Klovnina haluan tuoda ihmisille iloa ja avata heille koko tragikoomisen inhimillisyyden kirjon. Klovnina olen anarkisti, joka kääntää ylösalaisin, yllättää ja kutsuu yllättymään -katsomaan toisin. Yhdessä yleisön kanssa luomme ainutlaatuisen hetken, jossa voimme olla läsnä hieman paljaammin kuin yleensä ja kokea uutta. Kokemus mahdollistaa liikahduksen ja jokin voi muuttua.

Kuva: Jykke Virtanen

Haluan kertoa tarinoita, sillä niissä piilee ajaton viisaus ja voima. Kerääntyessämme yhteen kerrotun äärelle astumme maailmaan, joka rikastuttaa, avartaa ja syventää. Tarina on väylä kollektiiviseen alitajuntaan -tarina parantaa meitä. Katso Elinan ja tanssija Vea Vainion duoteos Vieläkö voisin.

Kuva: Esa Toppila

Päävälineeni on fyysinen ilmaisu. Se liikuttaa ja luo mitä ihmeellisempiä maailmoja yksinkertaisista elementeistä. Instrumenteista hienoin, ihmiskeho, käyttää aikaa ja tilaa -ja loputon luomisen virta voi alkaa!

Kuva: Akseli Kaukoranta

Ammennan taiteeni sisältöä myyteistä, saduista, unista, mielikuvista ja alitajunnan maailmasta. Poeettinen todellisuus on minulle tärkeä.

Yläpalkin kuva: Vesa Marjanen Photography