Elina Perttola

– eloisa esiintyjä, inspiroiva innostaja ja kutkuttava klovni!

elinatähtipuunrungot

Olen Elina, 43-vuotias yhteisötaiteilija ja teatteriklovni sekä sosionomi.

Katso Elinan CV

Teatterin taika, luovuus, leikki ja liike ovat intohimojani ja niiden tuominen arkiympäristöihin kutsumukseni. Klovneria ja tarinankerronta, niin sanoin kuin kehon kielellä, ovat taiteeni ytimessä. Haluan mahdollistaa elämyksiä ja voimaannuttaa ihmisiä. Olen sitoutunut toteuttamaan taidetta, joka luo merkityksellisyyttä, syventää yhteyttä ja vahvistaa  hyvinvointia.

elinaportraitkasvi

Olen tehnyt taiteellista työtä erilaisten yhteisöjen parissa vuodesta 2010. Olen ohjannut erilaisia ryhmiä, usein erityisiä tarpeita huomioiden, kaksikymmentä vuotta ja minulla on vahva ryhmänohjaajan ammattitaito. Työssäni ryhmien parissa minulle on tärkeää turvallisen tilan ilmapiiri, osallistujan yksilöllinen tukeminen, ymmärrys ryhmäprosessista sekä sensitiivinen työote.

Kuva: Antti Laitinen

Klovnina haluan tuoda ihmisille iloa ja avata heille koko tragikoomisen inhimillisyyden kirjon. Klovnina olen pehmeä anarkisti, joka kääntää ylösalaisin, yllättää ja kutsuu yllättymään -katsomaan toisin. Yhdessä yleisön kanssa luomme ainutlaatuisen hetken, jossa voimme olla läsnä hieman paljaammin kuin yleensä ja kokea uutta. Kokemus mahdollistaa liikahduksen ja jokin voi muuttua.

elinapuunrunkokallio 

Haluan kertoa tarinoita, sillä niissä piilee ajaton viisaus ja parantava voima. Kerääntyessämme yhteen kerrotun äärelle astumme maailmaan, joka rikastuttaa, avartaa ja syventää. Tarinat ovat väylä kollektiiviseen alitajuntaan – ne tarjoavat samaistumispintaa ja auttavat meitä reflektoimaan oman elämämme tapahtumia. Olen syvästi kiinnostunut tarinoiden, myyttien ja satujen sekä mielikuvituksen ja unien tarjoamasta esitysmateriaalista ja siitä poeettisen todellisuuden tasosta, jolle voin katsojat niiden kautta johdattaa.

Katso Elinan ja tanssija Vea Vainion tarinallinen duoteos Vieläkö voisin.

elinanojauskallio

Päävälineeni on fyysinen ilmaisu. Se liikuttaa ja luo mitä ihmeellisempiä maailmoja yksinkertaisista elementeistä. Instrumenteista hienoin, ihmiskeho, käyttää aikaa ja tilaa -ja loputon luomisen virta voi alkaa!

elinatotinenpienikallio

Kuvat (ellei toisin mainita): Nina Salokangas

Elina Perttola

Kutsu klovni kylään – koskettavaa klovnitaidetta

klovnirosalii@gmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: