Klovni Rosalii ja Yksinäinen Sydän

Lumoava! Taianomainen! Vangitsee lasten huomion.

Ihana tarina, joka sopii kaikille lapsille kieleen ja kulttuuriin katsomatta.

Poikkeaa tyyliltään tavanomaisista lapsille suunnatuista esityksistä. Lapset olivat riemuissaan! 

Kuva: Vesa Marjanen Photography

Rosalii saapuu esiintymään, mutta ujous ottaakin vallan! Hän tarvitsee rohkeutta uskaltautuakseen näkyväksi ja löytää sitä yllättäen vallattoman viltin ja surullisen sydämen avulla. Hullunkurinen leikki vie Rosaliin lopulta ystävyyden äärelle.

Esitys on lähes sanaton ja sitä rytmittää monipuolinen musiikki. Vuorovaikutteinen esitystapa mahdollistaa esityksen muovautumisen aina kullekin yleisölle sopivaksi.

Esitys pohjautuu teatteriklovnerian ja Jacques Lecoqin fyysisen teatteripedagogiikan perusteisiin. Klovneriatekniikan ohjaus Dan Söderholm.

Lisää avausta esityksen teemoista ja ratkaisuista sivun lopussa.

Kuva: Vesa Marjanen Photography
Tilaa esitys!

Yhteys: klovnirosalii@gmail.com

Kesto: 30min

Kohderyhmä: päiväkoti-ikäiset

Esityksen tarvitsema tila: 3m x 3m + väh. 2m etäisyys yleisöön

Hinta: Sopimuksen mukaan. Tarjouspyynnöt osoitteeseen klovnirosalii@gmail.com

Lue lisää katsojakokemuksia!  

Lue Helsingin Sanomien artikkeli Klovni Rosaliista

Esityksen valmistamista ja esittämistä on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Espoon kaupungin kulttuurilautakunta

Klovni Rosalii ja Yksinäinen Sydän -esitys kuljettaa katsojat tunteiden kirjon läpi surusta iloon ja pelosta kiukkuun. Rosaliin matka yksinäisyydestä yhteyteen ja piilosta esille tuloon tarjoaa katsojille samaistumisen kokemuksia. Esityksen tavoitteena on välittää iloa, rohkeutta ja klovnerian perusfilosofiaa: kaikkeen voi suhtautua uteliaasti ja epäonnistuminen voi olla uusi mahdollisuus. Esitys jättää yleisölle kysymyksen: voisinko elää sydän hieman avoimempana tästä eteenpäin?

Olen valinnut esityksen teemoiksi tunteiden ilmaisun, rohkeuden ja ystävyyden lasten kanssa työskentelyn parissa saamieni havaintojen ja kokemusten perusteella. Nämä teemat näyttäytyvät lasten elämässä ja ihmissuhteissa päivittäin. Klovnerian ja fyysisen ilmaisun keinoin ne välittyvät lapsille tunnistettavassa ja samalla leikkimielisessä ja koskettavassa muodossa, mikä tuo lapsille sekä iloa että oivalluksia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: