Katsojakokemuksia Yksinäinen Sydän

Elina Perttolan Klovni Rosalii -esitys Lippajärven päiväkodissa oli lumoava. Lapset 1-vuotiaista esiopetusikäisiin keskittyivät intensiivisesti esitykseen. Elinalla on pedagogina taito saada lasten mielenkiinto heräämään jo omalla olemuksellaan sekä draaman keinoin, jotka hän hallitsee mielestäni loistavasti. Ulla Kotilainen, Lippajärven päiväkodin johtaja

Elinalla on kyky puhutella lapsiyleisöä ja saada lapset innostumaan ja mukaan klovnin esittämään tarinaan. – Ulla Nevanlinna, logonomi, puheilmaisun opettaja, draamapedagogi, klovni

Rosalii vangitsee lasten huomion lavalla ja tempaa mukaansa mitä taianomaisimpiin seikkailuihin!

Esitys oli intensiivinen ja esiintyjä kuljetti tarinaa hyvin. Lapset keskittyivät intensiivisesti. Ihana, herkkä ja kaunis esitys!

Oli ihanaa seurata Rosaliin esityksessä sellaisia lapsia, jotka ei yleensä reagoi juuri mihinkään, kun ne oli niin täysillä mukana!

Lapset olivat aivan messissä alusta asti. Klovni ei tosiaan muutamaa sanaa lukuunottamatta puhunut mitään vaan sai ilmeikkäällä esityksellään lapset puhumaan, neuvomaan ja jopa laulamaankin vaikka hän ei itse osannut laulaa 😉 Esitys oli rakennettu hauskasti niin että usein lapset ikäänkuin kommenteillaan ohjasivat sen etenemistä. Välillä soi musiikki ja välillä joku yleisöstä sai osallistua esitykseen. Kiinnitin huomiota siihen, että pienimmätkin jaksoivat seurata esityksen loppuun saakka.

Liikuttava esitys, kaunis pelle, puhumattomuus oli ihanaa. Aivan ihana esitys, suosittelen!

Oli ilo saada sinut meille esiintymään. Lapset tykkäsivät kovasti ja avasit selvästi lasten käsityksiä siitä, mikä on klovni tai mitä klovni voi tehdä. Lapset olivat ihmeissään, että Rosaliita aluksi pelotti / jännitti ja että klovni voi olla surullinen. Oli hienoa, että hyvin pienillä ilmeillä, eleillä ja rekvisiitalla toit taitavasti esiin erilaisia tunnetiloja. Nautimme siis kaikki kovasti! Niin lapset, jotka oppivat ja kokivat uusia asioita kuin me aikuiset kasvattajat, jotka saimme uusia ideoita lasten kanssa toteutettavaan työhön.

Lapset iloitsivat klovnista sekä eläytyivät ja keskittyivät hyvin esitykseen. Voimme tilata Rosaliin uudelleenkin! ISO KIITOS!

Hyvin etenevä juoni, sopii kaikenikäisille (1-6-v). Myös maahanmuuttajalapset, joilla ei vielä ole suomenkieltä pystyivät ilmeikkääseen esitykseen osallistumaan ja nauttimaan siitä! Innostunut näyttelijä, jolla on hyvä vuorovaikutus yleisön kanssa.

Koskettavaa esityksessä oli ehdottomasti  rakkauden löytäminen ja toisen kohtaaminen. Tämä aihe olisi todella tärkeä myös isompien lasten kanssa.

Lapset olivat koko ajan mukana, kommentoivat ja antoivat ohjeita.

Esitys oli salaperäinen, muttei kuitenkaan tuntunut liian pelottavalta.

Muutama lapsi yllätti innokkuudellaan ja aktiivisuudellaan, koska monesti yllättävät tilanteet ovat saattaneet aiheuttaa lapsella hyvinkin voimakkaita reaktioita.

Lasten osallistuminen oli hienoa ja sirkus tempasi mukaansa.

Klovnin esiintyminen oli ilmeikästä, ymmärrettävää ja mukaansa tempaavaa. Hän hallitsi ryhmän hyvin.

Teema oli tosi tärkeä.

Hienoa, että lapsille on mahdollista tarjota monenlaisia taide-elämyksiä, kiitos sinulle siitä!

Esiintyjällä oli hyvä vuorovaikutus yleisön kanssa. Erityisesti loppuosa oli kaunis kokonaisuus ja hyvin sijoitettu.

Oli hyvä, että esille tuli erilaisia tunteita ja koska sanoja ei käytetty, niin kehonkieli ja ilmeet olivat selkeät. Sopii hyvin myös esim. huonosti suomea ymmärtäville lapsille.

Esitys oli lapsista hauska, kaikki tykkäsivät.

Oli mukavaa, kun lapsetkin saivat osallistua esitykseen ja pääsivät lavalle mukaan.

Lapset nauroivat paljon ja olivat riemuissaan, vaikka pienempiä aluksi hieman jännittikin. Lapset osallistuivat esitykseen sanallisesti, esimerkiksi neuvomalla klovnia miten tämä voisi piristää sydäntä.

Kiitos esityksestä! Lapset olivat todella mielissään klovnin vierailusta päiväkodissamme.

Esitys oli iloinen ja hauska. Oli hyvä, että vaikka esitys oli äänetön niin siinä oli muutama sana avaamassa juonta. Alku oli hyvä, ja näyttelijän ilmaisu puhuttelevaa.

Suurin osa nautti ja iloitsi esityksen mukana! Lapset tykkäsivät kun pääsivät osallistumaan esitykseen.

Esityksen loppuosa oli koskettava, oli myös mukavaa että lapset pääsivät mukaan esittämään temppujaan. Klovni oli tosi hauska. Kiitos esityksestä!

Lasten mielestä pelle oli hauska ja hassu. Lapset olivat keskittyneitä esitykseen ja selvästi elivät mukana. Hauskaa esitystä olisi voinut katsoa pidempäänkin.

Kuvat: Vesa Marjanen Photography

%d bloggaajaa tykkää tästä: