Klovni Rosalii – Yksinäinen sydän

Klovni Rosalii
Yksinäinen sydän

– esitys yksinäisyydestä ja ystävyyden voimasta

Kesto: 30min
Kohderyhmä: päiväkoti-ikäiset
Esityksen vaatima tila: 3m x 3m + 2m etäisyys yleisöön
Hinta: 450€ (+ mahdollinen matkakorvaus)

Kysy lisää ja tilaa esitys:
perttolaelina@gmail.com tai puh. 044 518 2511

Rosalii saapuu esiintymään, mutta ujous ottaakin vallan! Hän tarvitsee rohkeutta uskaltautuakseen näkyväksi ja löytää sitä yllättäen vallattoman viltin ja surullisen sydämen avulla. Hullunkurinen leikki vie Rosaliin lopulta ystävyyden äärelle.

Esitys on lähes sanaton ja sitä rytmittää monipuolinen musiikki. Vuorovaikutteinen esitystapa mahdollistaa esityksen muovautumisen aina kullekin yleisölle sopivaksi. Esitys pohjautuu teatteriklovnerian ja Jacques Lecoqin fyysisen teatteripedagogiikan perusteisiin. Klovneriatekniikan ohjaus Dan Söderholm.

Lumoava! Vangitsee lasten huomion. Ihana tarina, joka sopii kaikille lapsille kieleen ja kulttuuriin katsomatta. Lapset olivat riemuissaan!

Esitys oli intensiivinen ja esiintyjä kuljetti tarinaa hyvin. Lapset keskittyivät intensiivisesti. Ihana, herkkä ja kaunis esitys!

Pienimmätkin jaksoivat seurata esityksen loppuun saakka.

Oli ilo saada sinut meille esiintymään. Lapset tykkäsivät kovasti ja avasit selvästi lasten käsityksiä siitä, mikä on klovni tai mitä klovni voi tehdä. Oli hienoa, että hyvin pienillä ilmeillä, eleillä ja rekvisiitalla toit taitavasti esiin erilaisia tunnetiloja. Nautimme siis kaikki kovasti!

Koskettavaa esityksessä oli ehdottomasti rakkauden löytäminen ja toisen kohtaaminen.

Klovni Rosalii ja Yksinäinen Sydän -esitys kuljettaa katsojat tunteiden kirjon läpi surusta iloon ja pelosta kiukkuun. Rosaliin matka yksinäisyydestä yhteyteen ja piilosta esilletuloon tarjoaa katsojille samaistumisen kokemuksia. Esityksen tavoitteena on välittää iloa, rohkeutta ja klovnerian perusfilosofiaa: kaikkeen voi suhtautua uteliaasti ja epäonnistuminen voi olla uusi mahdollisuus. Esitys jättää yleisölle kysymyksen: voisinko elää sydän hieman avoimempana tästä eteenpäin?

Olen valinnut esityksen teemoiksi tunteiden ilmaisun, rohkeuden ja ystävyyden lasten kanssa työskentelyn parissa saamieni havaintojen ja kokemusten perusteella. Nämä teemat näyttäytyvät lasten elämässä ja ihmissuhteissa päivittäin. Klovnerian ja fyysisen ilmaisun keinoin ne välittyvät lapsille tunnistettavassa, samalla leikkimielisessä ja koskettavassa muodossa, mikä tuo lapsille sekä iloa että oivalluksia.

Esityksen valmistamista ja esittämistä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Espoon kaupungin kulttuurilautakunta.

ELINA PERTTOLA

Kutsu klovni kylään
perttolaelina@gmail.com
puh. 044 518 2511

Instagram I LinkedIn

%d bloggaajaa tykkää tästä: