Loiskis!

Elina on taitava ja herkkä klovni, ja kehollisti esityksessään sen, mistä improvisaatiossa, hetkessä luomisessa yhdessä yleisön kanssa on kyse.

Loiskis! -vuorovaikutteinen klovniesitys on soolo, jossa klovni Pisara von Plink tutkii vesi-elementtiä, sen olemusta ja mahdollisuuksia. Hän löytää veden syvyyksistä avunpyynnön pullopostin muodossa ja ottaa koko yleisön mukaan käsillä olevaan pelastustehtävään. Esityksessä on läsnä ympäristökriisi ja maailman merien hätätila lapselle ymmärrettävällä tavalla ja se voi toimia ympäristökasvatuksen välineenä.

Esitys on lähes sanaton ja pohjautuu fyysiseen ilmaisuun, kuten teatteriklovnerian tekniikkaan ja naamionäyttelemisen periaatteisiin. Esityksen kulkua rytmittää äänimaailma. Kesto puoli tuntia. Sopii erityisesti 5-8 -vuotiaille.

Kuva: Eeva-Maija Vehviläinen

Loiskis-esityksen katsojana koin, että esitys oli yhdessä luotu, vuorovaikutuksessa, yleisöä herkästi aistien ja yleisön tunnelmiin ja impulsseihin nopeasti reagoiden. Elina on taitava ja herkkä klovni, ja kehollisti esityksessään sen, mistä improvisaatiossa, hetkessä luomisessa yhdessä yleisön kanssa on kyse. Elina loi esityksellään tilan, jossa kokemuksesta tuli yhteinen, jaettu ja yhteisöllinen.

– MiinaMaria Aalto-Setälä, tanssitaiteilija

 

Kuva: Tapio Rönkkö
%d bloggaajaa tykkää tästä: