Minusta

Eloisa esiintyjä, inspiroiva innostaja ja kutkuttava klovni!

YHTEISÖTAITEILIJA, TEATTERIKLOVNI SEKÄ SOSIONOMI

Teatterin taika, luovuus, leikki ja liike ovat intohimojani ja niiden tuominen arkiympäristöihin kutsumukseni. Klovneria ja tarinankerronta, niin sanoin kuin kehon kielellä, ovat taiteeni ytimessä. Haluan mahdollistaa elämyksiä ja voimaannuttaa ihmisiä. Esiintyminen luo merkityksellisyyttä ja iloa itselleni sekä ihmisille ympärilläni. Olen sitoutunut toteuttamaan taidetta, joka syventää yhteyttä ja vahvistaa hyvinvointia.

Olen tehnyt taiteellista työtä erilaisten yhteisöjen parissa vuodesta 2010 ja ryhmänohjaajan työtä jo yli 20 vuotta. Minulla on paljon kokemusta erityisten tarpeiden huomioinnista ryhmäprosessin ohjauksessa. Työssäni ryhmien parissa minulle on tärkeää sensitiivisyys, turvallisemman tilan ilmapiiri, osallistujan yksilöllinen tukeminen sekä ryhmälähtöisyys.

Klovnina haluan tuoda ihmisille iloa ja avata heille koko tragikoomisen inhimillisyyden kirjon. Klovnina olen pehmeä anarkisti, joka kääntää ylösalaisin, yllättää ja kutsuu yllättymään – katsomaan toisin. Yhdessä yleisön kanssa luomme ainutlaatuisen hetken, jossa voimme olla läsnä hieman paljaammin kuin yleensä ja kokea uutta. Kokemus mahdollistaa liikahduksen ja jokin voi muuttua.

Haluan kertoa tarinoita, sillä niissä piilee ajaton viisaus ja parantava voima. Kerääntyessämme yhteen kerrotun äärelle astumme maailmaan, joka rikastuttaa, avartaa ja syventää. Tarinat ovat väylä kollektiiviseen alitajuntaan – ne tarjoavat samaistumispintaa ja auttavat meitä reflektoimaan oman elämämme tapahtumia. Olen syvästi kiinnostunut tarinoiden, myyttien ja satujen sekä mielikuvituksen ja unien tarjoamasta esitysmateriaalista ja siitä poeettisen todellisuuden tasosta, jolle voin katsojat niiden kautta johdattaa.

Päävälineeni on fyysinen ilmaisu. Se liikuttaa ja luo mitä ihmeellisempiä maailmoja yksinkertaisista elementeistä. Instrumenteista hienoin, ihmiskeho, käyttää aikaa ja tilaa – ja luomisen virta voi alkaa!

ELINA PERTTOLA

Kutsu klovni kylään
perttolaelina@gmail.com
puh. 044 518 2511

%d bloggaajaa tykkää tästä: