Minusta

Leikin & luovuuden sanansaattaja. Herkkyyden vaalija. Kulttuurihyvinvoinnin, yhteisötaiteen & sosiaalialan moniosaaja.

Herkkyys on Elinan supervoima.

KULTTUURIHYVINVOINNIN YAMK (Creativity and Arts in the Social and Health Fields, Master’s degree), TEATTERIKLOVNI, TEATTERI-ILMAISUN OHJAAJA (AMK), DRAAMAKASVATTAJA & SOSIONOMI (YAMK).

Esiinnyn, ohjaan ryhmiä ja työskentelen kulttuurihyvinvoinnin parissa eri konteksteissa. Minulla on vahva ammattitaito sekä taiteen tekijänä että soveltajana. Olen sitoutunut toteuttamaan taidetta, joka luo merkityksellisyyttä, syventää yhteyttä ja vahvistaa hyvinvointia. Haluan mahdollistaa luovuutta, leikkiä ja liikettä arkiympäristöissä.

Visioitani:

 • Leikki ja leikillisyys kuuluvat myös aikuisille ja ovat radikaali muutosvoima.
 • Luovuus on ehtymätön voimavara, joka vain lisääntyy kuluttamalla.
 • Herkkyyden vaaliminen on haavoittuvuuden, keskinäisriippuvuuden & syvän sisäisen ymmärryksen vaalimista.

Tarjoan räätälöityjä & osallistavia taide-elämyksiä:

 • Teemallisia klovniesityksiä & tapahtumaklovneriaa
 • Sisäinen klovni -kursseja
 • Prosessidraama-kokonaisuuksia
 • Koulutuksia & työpajoja liittyen soveltavaan teatteriin
 • Projekti- & hankeyhteistyötä

Erityisosaamistani on

 • Erilaisten ihmisten & asiakasryhmien sensitiivinen kohtaaminen
 • Yksilön & yhteisön luovan potentiaalin tunnistaminen & tukeminen
 • Kulttuurihyvinvoinnin, osallisuuden, moniäänisyyden & yhdenvertaisuuden edistäminen
 • Fasilitointi-, ryhmänohjaus- & koulutustaidot
 • Luovan ryhmäprosessin suunnittelu, toteutus & arviointi
 • Esiintyminen & verbaalinen ilmaisu
 • Soveltavan teatterin, yhteisötaiteen & sosiaalisen/teatteriklovnerian asiantuntemus

Susta paistaa ammattitaito -se, että tiedät mitä teet ja miksi. Sulla on suuri kunnioitus ihmisiä kohtaan ja sun kielenkäyttö on lempeää. Ihana tapa ohjata. 

Luovuus on intohimoni ja sen mahdollistaminen arkiympäristöissä kutsumukseni. Luovuus on minulle ehtymätön voimavara, jonka yhteyteen haluan ihmisiä herättää. Uskon luovuuden vaalimisen olevan elintärkeää niin yksilön, yhteisön kuin koko yhteiskunnan tasolla. Luovuus on leikkiä, liikettä, taikaa ja mielikuvitusta -ajattelua ja kokemista laatikon ulkopuolella. Luovuus synnyttää taidetta, taide luo merkityksellisyyttä. Kaikkea tätä on kulttuurihyvinvointi.

Lähestymistapani on kehollinen, kokonaisvaltainen mielikuvitus -voimme luoda mitä ihmeellisimpiä maailmoja yksinkertaisista elementeistä. Instrumenteista hienoin, ihmiskeho, käyttää aikaa ja tilaa – ja luomisen virta voi alkaa!

Klovnina haluan tuoda ihmisille iloa ja avata heille koko tragikoomisen inhimillisyyden kirjon. Klovnina olen pehmeä anarkisti, joka kääntää ylösalaisin, yllättää ja kutsuu yllättymään – katsomaan toisin. Yhdessä yleisön kanssa luomme ainutlaatuisen hetken, jossa voimme olla läsnä hieman paljaammin kuin yleensä ja kokea uutta. Kokemus mahdollistaa liikahduksen ja jokin voi muuttua.

Haluan tutkia tarinoita, sillä niissä piilee ajaton viisaus ja parantava voima. Kerääntyessämme yhteen tarinan äärelle astumme maailmaan, joka rikastuttaa, avartaa ja syventää. Tarinat ovat väylä kollektiiviseen alitajuntaan – ne tarjoavat samaistumispintaa ja auttavat meitä reflektoimaan oman elämämme tapahtumia. Olen syvästi kiinnostunut tarinoiden, myyttien ja satujen sekä mielikuvituksen ja unien tarjoamasta materiaalista ja siitä poeettisen todellisuuden tasosta, jolle voimme niiden kautta astua.

Soveltava teatteri tarjoaa laajan mahdollisuuksien kentän, jossa teatterin ydinelementit avautuvat jokaiselle. Prosessidraama, tarinateatteri, improvisaatioteatteri, forum-teatteri sekä fyysisen teatterin sovellukset ovat lajeja, jotka valjastan palvelemaan yksilöiden ja yhteisöjen tarpeita.

ELINA PERTTOLA

Kutsu klovni kylään
perttolaelina@gmail.com
puh. 044 518 2511

Instagram I LinkedIn

%d bloggaajaa tykkää tästä: