Minusta

Eloisa esiintyjä, inspiroiva innostaja ja kutkuttava klovni!

YHTEISÖTAITEILIJA, TEATTERIKLOVNI SEKÄ SOSIONOMI

Luovuus on intohimoni ja sen mahdollistaminen arkiympäristöissä kutsumukseni. Luovuus on minulle ehtymätön voimavara, jonka yhteyteen haluan ihmisiä herättää. Uskon luovuuden vaalimisen olevan elintärkeää niin yksilön, yhteisön kuin koko yhteiskunnan tasolla. Luovuus on leikkiä, liikettä, taikaa ja mielikuvitusta -ajattelua ja kokemista laatikon ulkopuolella. Luovuus synnyttää taidetta, taide luo merkityksellisyyttä. Olen sitoutunut toteuttamaan taidetta, joka syventää yhteyttä ja vahvistaa hyvinvointia.

Esiinnyn, ohjaan ryhmiä ja työskentelen kulttuurihyvinvoinnin parissa eri konteksteissa. Erityisosaamisalueeni on teatteri- ja sosiaalinen klovneria. Olen tehnyt taiteellista työtä erilaisten yhteisöjen parissa vuodesta 2010 ja ryhmänohjaajan työtä jo yli 20 vuotta. Kaikessa työskentelyssäni minulle on tärkeää sensitiivinen kohtaaminen, turvallisemman tilan ilmapiiri, osallistujan yksilöllinen tukeminen sekä ryhmälähtöisyys.

Klovnina haluan tuoda ihmisille iloa ja avata heille koko tragikoomisen inhimillisyyden kirjon. Klovnina olen pehmeä anarkisti, joka kääntää ylösalaisin, yllättää ja kutsuu yllättymään – katsomaan toisin. Yhdessä yleisön kanssa luomme ainutlaatuisen hetken, jossa voimme olla läsnä hieman paljaammin kuin yleensä ja kokea uutta. Kokemus mahdollistaa liikahduksen ja jokin voi muuttua.

Haluan tutkia tarinoita, sillä niissä piilee ajaton viisaus ja parantava voima. Kerääntyessämme yhteen tarinan äärelle astumme maailmaan, joka rikastuttaa, avartaa ja syventää. Tarinat ovat väylä kollektiiviseen alitajuntaan – ne tarjoavat samaistumispintaa ja auttavat meitä reflektoimaan oman elämämme tapahtumia. Olen syvästi kiinnostunut tarinoiden, myyttien ja satujen sekä mielikuvituksen ja unien tarjoamasta materiaalista ja siitä poeettisen todellisuuden tasosta, jolle voimme niiden kautta astua.

Lähestymistapani on kehollinen, kokonaisvaltainen mielikuvitus -voimme luoda mitä ihmeellisimpiä maailmoja yksinkertaisista elementeistä. Instrumenteista hienoin, ihmiskeho, käyttää aikaa ja tilaa – ja luomisen virta voi alkaa!

ELINA PERTTOLA

Kutsu klovni kylään
perttolaelina@gmail.com
puh. 044 518 2511

%d bloggaajaa tykkää tästä: