Sisäinen klovni – klovneria voimavaraksi

Jotkin palautteista tähän! My favourite moment was, when we all were playing together ‘the magic wand factory’ and I felt such joy and potential! Muutama palaute lisää samaan tapaan kuin esitysten inserteissä. “You created an atmosphere, which none of my previous clown teachers have been able to create: safe, free, playful, creative.”

Tähän kysymyksiä tyyliin: Oletko aina halunnut…? Oletko koskaan…?

Tavoitteet ja tarkoitus auki: 

Sisäinen klovni -kurssin tarkoitus on vahvistaa osallistujien rohkeutta heittäytyä ja laittaa itsensä likoon (Miia) sekä aktivoida heidän luovuuttaan. Lisäksi tarkoitus on antaa osallistujille tilaisuuksia ilmaista itseään spontaanisti arvottamatta omaa ilmaisuaan. MUOKKAA  MUUTA! Tavoitteena on, että jokainen kurssilainen saa kokemuksen siitä, että on ok olla paljaana läsnä hetkessä muiden edessä. MUOKKAA Kurssi on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa löytää kosketuksen sisäiseen klovniinsa. Aiempaa kokemusta tai teatterin ammattiosaamista ei tarvita -ihmisenä elämisen kokemus riittää. 

Kurssilla tutkitaan klovnerian peruselementtejä: oman haavoittuvuuden ja SYNONYYMI HÖPSÖYDELLE INHIMILLISYYS? näyttämistä muille, kontaktia itseen ja muihin, läsnäolemista hetkessä, spontaania ilmaisua ja uteliaisuutta. Menetelminä ovat erilaiset teatteriklovnerian, fyysisen teatterin sekä teatteri- ja liikeimprovisaation perusharjoitukset ja niiden yhdistelmät ja sovellukset. Osallistujia kannustetaan suhtautumaan omiin ominaisuuksiinsa kuin aarreaittaan tai karkkikauppaan. Mitä rikkauksia ja herkkuja  kätkemmekään sisällemme! Ne ominaisuudet, joita usein häpeilemme ja peittelemme, voivatkin olla klovnin timanttisinta materiaalia. 

Sisäinen klovni -kurssin ytimessä on oman itsen hyväksyminen, hämmennyksen sietäminen, kyllän sanominen ja kontrollista irti päästäminen tuntemattoman edessä MUOKKAA. 

 

 

Kenelle tarkoitettu, pituus, hinta, räätälöity paketti yhteisön tarpeisiin

Elinan klovneriahistoria lyhyesti loppuun. 

 

 

“Sinulla on uskomaton kyky kysyä juuri oikeita kysymyksiä ja ohjata osallistujaa oikeaan suuntaan -olet todella löytänyt alasi!”

“This was brilliant, b r i l l i a n t !”

“Oli todella hauskaa ja helppo heittäytyä ja nyt on mukava naurunpöhinä vatsassa.”

“I’m so happy I could find my own clown again!”

“Tein jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt.”

“Tämä oli ihan loistava työpaja, oot ihmeellinen!”

 

Kuvat: Antti Laitinen