Sisäinen klovni – kurssi

6515440 © Jelica Videnovic | Dreamstime.com

Haluaisitko heittäytyä rohkeammin? Tahtoisitko ilmaista itseäsi monipuolisemmin? Toivoisitko tilaa ilolle ja luovuudelle? Haluaisitko virkistyä uudella tavalla? Millaista elämäsi olisi, jos sallisit enemmän ja tuomitsisit vähemmän? Voisitko antaa itsesi olla hassu, hölmö, hullu, höpsö, hauska, hulvaton, höperö, hurja, hurmaava? Entä jos se, mitä yrität peittää, onkin suurin aarteesi? Oletko utelias tutustumaan sisälläsi asuvaan klovniin?

Sisäinen klovni
– klovneria voimavaraksi

kurssi jokaiselle, joka haluaa tutustua klovniin itsessään JA HEITTÄYTYÄ TURVALLISESSA TILASSA

Sisäinen klovni -kurssi on turvallinen tila ja salliva oppimisympäristö, jossa tutkitaan klovnerian peruselementtejä:

  • läsnäolemista hetkessä
  • kontaktia itseen ja muihin
  • oman inhimillisyyden näyttämistä
  • heittäytymistä
  • spontaania ilmaisua
  • leikkiä ja uteliaisuutta
  • vapautta normeista.

Kurssi on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa löytää kosketuksen sisäiseen klovniinsa. Aiempaa kokemusta tai esiintymisosaamista ei tarvita – osallistujien sisäistä klovnia kutsutaan esiin lempeästi ja suurella uteliaisuudella. Kurssi ei ole varsinaista klovneriatekniikan opiskelua tai ammattimaisen klovnerian opetusta, mutta toimii johdatuksena myös niihin.

Toteutan sekä kaikille avoimia kursseja että juuri teidän ryhmän tarpeisiin kuratoituja kurssikokonaisuuksia. Kurssi sopii esimerkiksi osaksi virkistys- tai koulutuspäivää, ryhmäyttämismenetelmäksi, esiintymisvalmennukseksi tai elämyslahjaksi. Kurssin kesto ja sisältö ovat räätälöitävissä erilaisiin tarpeisiin ja konteksteihin sopivaksi.

Työtapoina kurssilla käytän teatteriklovnerian, fyysisen teatterin sekä teatteri- ja liikeimprovisaation perusharjoituksia ja niiden sovelluksia sekä erilaisia esiintymisharjoituksia. Kaikkia harjoituksia lähestytään uteliaisuuden, heittäytymisen ja tutkimisen kautta, kurssilla ei ole tarkoitus pyrkiä hyvään suoritukseen.

Kurssilla työskentelemme yksin, pareittain, pienryhmissä ja koko ryhmän kesken. Osa harjoituksista on yhtä aikaa tehtäviä niin, ettei kukaan varsinaisesti katsele toisten tekemistä ja osa tehdään niin, että muut ryhmäläiset tukevat yksilön ilmaisua. Rohkaisen ohjaajana osallistujien oppimista kysymysten ja havaintojeni avulla.

Kannustan osallistujia suhtautumaan omiin ominaisuuksiinsa kuin aarreaittaan tai karkkikauppaan: mitä rikkauksia ja herkkuja kätkemmekään sisällemme! Ne ominaisuudet, joita usein peittelemme ja jopa häpeilemme, voivatkin olla klovnin timanttisinta materiaalia.

Kurssin kehittämistä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Kurssin kesto:

4-6 tuntia | Voidaan toteuttaa myös lyhyempänä tai pidempänä versiona, esimerkiksi 2 tunnin intensiivinä tai kokonaisen päivän tai viikonlopun mittaisena kokonaisuutena, jolloin eri osa-alueisiin voidaan syventyä tarkemmin.

Kurssivaihtoehdot:

Kaikille avoin kurssi: Hinta / hlö keston mukaan.

Ryhmät ja yhteisöt, suljettu kurssi: Hinta sopimuksen mukaan.

Kysy tarjous kurssista:

Ota rohkeasti yhteyttä ja heittäydy luovaan ilmaisuun!

Sähköposti: perttolaelina@gmail.com

Puhelinnumero: 044 518 2511

Elinalla on klovneriatyöpajojen ohjaamiseen selkeä, rennon ammattimainen ja kannustava ote. Hänen kykynsä lukea tilanteita ja ihmisiä luo luottamusta ja tukee osallistujia tuomaan itsestään parhaansa esiin. Osallistujana nauroin kyyneleet silmissä!

Loit ilmapiirin, jollaista olen klovnikursseilla kaivannut: turvallisen, vapauttavan, leikillisen ja luovan.

Olet todella hyvä kannustamaan ja saat ihmiset tekemään! Työpaja oli rakennettu taitavasti niin, että etenimme orgaanisesti, askel askeleelta helpoista vaativampiin harjoituksiin.

Esiintymisjännittäjää vähän pelotti etukäteen, mutta lopulta tuli voittajafiilis.

Elinan työpaja oli riemastuttava ja rohkaiseva. Itse uskallan harvoin astua yleisön eteen, mutta työpajassa sain tehdä sen turvallisessa ympäristössä ja omia rajojani kokeillen.

Sinulla on uskomaton kyky kysyä juuri oikeita kysymyksiä ja ohjata osallistujaa oikeaan suuntaan -olet todella löytänyt alasi!

Voimaantunut, iloinen, yllättynyt olo! Todella hyvä kokonaisuus.

Huomasin lähteväni työpajan jälkeen täynnä energiaa ja uskoa omaan itseeni! Suosittelen sydämellisesti!

ELINA PERTTOLA

Kutsu klovni kylään
perttolaelina@gmail.com
puh. 044 518 2511

%d bloggaajaa tykkää tästä: